Alles over tandvlees

Als je gezond tandvlees hebt ben je nauwelijks bewust van het bestaan ervan. Pas bij problemen merk je dat het er zit. Maar gezond tandvlees speelt niet alleen een rol in onze gezondheid: het is heel belangrijk onderdeel van ons uiterlijk. Mooie rechte, witte tanden en alles daaromheen geven je een jonge, verzorgde en frisse uitstraling.


Advertentie

GengigelGengigel (aff.), Een natuurlijke gel voor mond- en tandvleesverzorging met hyaluronzuur. Voor een actieve bescherming tegen tandvleesaandoeningen en ter ondersteuning van de natuurlijke genezing van ontstoken en beschadigd weefsel in de mond.
Bekijk dit product > (aff.)


Tandvlees problemen

Pas als je problemen krijgt met je tandvlees word je je bewust van het belang ervan, maar dan kan het al te laat zijn. Als het eenmaal stuk is, teruggetrokken of beschadigd, dan herstelt het nooit meer zoals het vroeger was. Daarom is het des te belangrijker dat je je mond goed verzorgt en dat de problemen niet ontstaan. Preventie is het sleutelwoord.
Tandvleesproblemen zoals ontstekingen en terugtrekkend vlees ontstaan door verkeerde verzorging. Te weinig poetsen, niet of nauwelijks flossen of stokeren of juist veel te veel of te hard poetsen. Allemaal oorzaken waar je je vaak niet van bewust bent maar waar je wel goed wat aan kan doen.

Behandeling van ontstoken tandvlees

Behandeling van ontstoken tandvleesOntstoken tandvlees is probleem nummer 1 van alle tandvleesaandoeningen. Een ander woord hiervoor gingivitis. Negen van de tien mensen heeft ontstoken tandvlees of wel eens gehad. Niet iedereen heeft er ook echt klachten van; vaak zit de ontsteking er jarenlang zonder klachten. De behandeling gebeurt daarom vaak te laat, als er ook al schade is aan het kaakbot. Dan spreek je van parodontitis. Ook dit kan geheel klachtenvrij verlopen. Het is daarom heel belangrijk om regelmatig de tandarts te laten controleren en op tijd het tandvlees te laten behandelen bij de tandarts, mondhygiëniste of parodontoloog.

Andere problemen

Naast ontstoken tandvlees waarbij eventueel het kaakbot ook aangetast is zijn er nog andere problemen mogelijk. Een aantal worden veroorzaakt door andere ziekten zoals roken, diabetes, zwangerschap of infecties. Veel van de problemen kunnen worden verholpen door professionele hulp en goede mondhygiëne. Ook kunnen de ontstekingen de oorzaak zijn van problemen elders in het lichaam. Bacteriën in de bloedbaan kunnen bijvoorbeeld naar het hart gaan. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat deze ontstekingen ongezonder zijn dan menigeen denkt.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Last van uw tandvlees?

Er zijn diverse producten die kunnen bijdragen: kijk hier > (aff.)

Tandvlees verzorgen >


Advertentie